De papa en mama van Jayden (destijds 8 jaar)

"Onze zoon van toen 8/9 jaar oud had problemen op school, thuis met buitenspelen ed. Hij had een erg kort lontje en ontplofte om de gekste dingen. Ook vond hij het lastig kinderen op een normale manier te bejegenen als hij boos was...en wij als ouders en de school hadden al van alles geprobeerd, maar niet leek te helpen. Therapie dan mss? Wij ouders, vooral papa waren er nogal sceptisch over, therapie waar is dat nou goed voor zo'n therapeut die ons even zou gaan vertellen hoe wij met ons kind om moeten gaan en zegt wat we allemaal fout doen en krijgen we dan geen aantekening bij jeugdzorg en als dat dan niet helpt pakken ze ons kind dan van ons af. Maar als laatste redmiddel hebben we toch maar besloten in therapie te gaan. Na een eerste kennismaking met Hellen om te kijken wat mijn gevoel bij haar was, dacht ik dat het wel snor zat. Ook had ik aangegeven dat ik d8 dat mijn zoon hooggevoelig is. Wat na een aantal vervolg sessies ook zo blijkt te zijn. Maar hij blijkt niet alleen hooggevoelig hij heeft er ook nog eens een sterke wil bij, wat het allemaal net iets ingewikkelder maakt. Hellen bleef tijd rustig en kalm zonder enkel vooroordeel wat ik heerlijk vond en onze zoon zelf ook. De rust die ze altijd wist te bewaren en waarvan ik soms d8, dat wil ik ook kunnen ook als het me soms even te veel word, heb ik veel van geleerd. We hebben geleerd hoe hooggevoeligheid in combinatie met een sterke wil werkt en dat heeft ons veel inzicht gegeven. Onze zoon heeft ook 2x EDMR gehad en dit heeft ook geweldig geholpen. Ik kan niet meer zeggen dan dat waar we zo tegenop zagen en bang voor waren allemaal voor niks is geweest, het heeft gewoon geholpen. Onze zoon is weer relaxed en lijkt veel gelukkiger en blijer dan voorheen en dat is wat je als ouder wil voor je kind...kind zijn. 

Sandra

Bijna een jaar geleden kwam ik bij Hellen terecht. Na het overlijden van mijn vader 7 jaar geleden, overleed ook mijn moeder afgelopen jaar. Door deze gebeurtenissen kwamen er andere onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden naar de voorgrond. Dit bleken trauma's te zijn. Door middel van EMDR therapie ben ik heel erg goed geholpen. Eerst door middel van praten en in kaart brengen van de trauma's. Dit was voor mij het meest moeilijke en ik zag toen der tijd echt niet in hoe het ooit goed zou gaan komen met mij. Ik heb altijd veel moeite gehad met het uitspreken van mijn gevoelens. Dankzij de sessies met Hellen leerde ik te snappen waardoor ik ben zoals ik ben en waarom ik op een bepaalde manier handel. Ik vond het heel fijn dat Hellen structuur wist aan te brengen en geduld met mij had. Hellen is heel nuchter en kon mij goed op mijn gemak stellen. Dit was voor mij heel erg prettig want hierdoor kreeg ik het gevoel dat ik écht alles kon zeggen tegen haar. Door de ruimte die ik kreeg en de vragen en uitleg die Hellen gaf, kreeg ik nieuwe en betere inzichten in mijzelf. Ik heb echt het gevoel dat ik mezelf heel goed heb leren kennen. Waardoor ik beter in staat ben mijn eigen keuzes te maken en mijn grenzen te stellen. Die zelfkennis is denk ik het meest waardevolle wat de therapie mij heeft opgeleverd. Ik voel mij nu vrij en niet meer belemmerd door kwellingen uit het verleden. Ik ben Hellen onwijs dankbaar voor hoe zij mij heeft geholpen! 

Een dame

Hellen heeft mij een objectieve visie gegeven op de rouwgebeurtenissen in mijn leven. Waar sta ik, ga ik er goed mee om, wat kan ik ervan leren? Ik heb in haar een stevig klankbord gevonden. Niet alleen door haar ervaring met en kennis van verschillende vormen van rouw, ook door het delen van levenservaringen. Dat vind ik erg waardevol. EMDR heeft mijn inzichten hier en daar veranderd en pijn verzacht. Ik beveel Hellen aan iedereen aan die in de knoop zit door rouw. Van jong tot ouder.

Resi Henkes

Hellen,
 
Toen ik maanden geleden bij je kwam, voelde ik me een berg ellende. Door alle verdriet dat op mijn pad was gekomen in de voorbije jaren was ik mezelf helemaal kwijt geraakt. Gelukkig heb ik jou leren kennen en jij hebt mij geleerd om met dat verdriet om te gaan. EMDR heeft hierbij een groot verschil gemaakt. Ik ben weer mijn eigen ik geworden, heb weer plezier in het leven en geniet. Ik kan je niet genoeg bedanken voor de hulp die ik van je heb gekregen. Ik verwacht dat je mijn kleindochter Sharilynn net zo goed kunt helpen. Zij is in elk geval ook heel blij met en positief over jou.

Heel hartelijke groeten, Resi Henkes

Bianca

Een jaar geleden kreeg ik van de een op de andere dag te horen dat ik ernstig ziek was. Ik had  kanker en mijn wereld stond op zijn kop. Een jaar verder kon ik gelukkig zeggen dat ik was genezen, maar voor mijn gevoel was ik er nog lang niet. Het was enorm onrustig in mijn hoofd. Ik vond het lastig om me te richten op de dag zelf en de toekomst. Ik mocht weer plannen gaan maken, maar realiseerde me wel dat ik eerst moest zorgen dat alles wat ik had meegemaakt een plek kreeg. Mijn lichaam had me in de steek gelaten en ik was nog niet de vrouw die ik graag wilde zijn. Ik worstelde met veel emoties en kon het lastig accepteren dat ik zowel lichamelijk als mentaal veranderd was. Hellen heeft mij met behulp van EMDR therapie geholpen om alles weer op zijn plek te krijgen. Ik heb mezelf weer teruggevonden en heb vertrouwen in de toekomst 
pastedImage

Gezin met dochter

Hellen heeft onze angstige dochter supergoed geholpen. Voorop stond het belang van onze dochter! Hellen heeft EMDR toegepast en dat heeft haar zo goed geholpen dat ze in zeer korte tijd veranderd is van een klein angstig vogeltje in een rotsvast persoon! 

Gezin Bastiaansen met 8-jarige zoon

Vader: Probleem besproken, vervolgens zeer duidelijk en effectief plan van aanpak gemaakt, zeker in de taal van en voor Jens.
EMDR sloeg direct aan en de “oude” Jens is weer terug.
Zeer tevreden over de aanpak, en helemaal over het resultaat. Top.

Moeder: Hellen, ik heb het hier als erg positief ervaren. Erg leerzaam. Jens voelde zich hier erg op zijn gemak. Was een feest om hier naartoe te gaan. Jens is weer de oude geworden. Helemaal top. Dank je.

Jens: Alles waar ik voor kwam daar heeft het voor geholpen. Als je ’t ook nodig hebt, kun je bij Hellen terecht. Dank je wel.

Harriet Vervest


pastedImage kopie
Hellen heeft me daarbij in de goede richting geholpen op een fijne humorvolle manier.
Het is fijn iemand te hebben die er voor je is als je het even alleen niet kunt!
Het is fijn als er iemand even met je meeloopt. Iemand die met aandacht voor jou en je verdriet er voor je is.

Vrouw 31 jaar

Redelijk in de war over mijn gedachtes en gevoelens naar mijzelf en naar anderen toe kwam ik bij Hellen. Ze heeft met mij alles tot aan de kern uitgeplozen. Door luisteren en met het stellen van de juiste vragen, heb ik zo overzicht gekregen over een periode waarvan ik dacht deze allang afgesloten te hebben. Het heeft ertoe geleid dat ik het gesprek opende met mensen waarvan ik dacht dat deze gesprekken allang afgerond waren. Het heeft ervoor gezorgd dat ik nu (een jaar na ons laatste gesprek) nog steeds de tools gebruik die Hellen mij heeft aangeleerd. 
Want het leren is nooit klaar! 
Bedankt Hellen. Door de situatie waar ik in zat en jouw hulp ben ik eindelijk de persoon waarvan ik wist dat die er was maar nooit bij kon  

Moeder Danielle en dochter Frederique 10 jaar

Danielle:
Ik heb de periode van begin tot nu erg positief ervaren.
Soms dacht ik even, weer een knutselwerkje, maar ik zag wel dat Frederique steeds opener werd.
De foto van papa is voor haar heel dierbaar geworden, terwijl zij daar nooit naar wilde kijken. Nu staat deze naast haar bed.
Frederique is wat rustiger geworden en ik merk dat ik daar ook van mee profiteer. Ik wil je hartelijk bedanken voor de steun en vertrouwen dat je Frederique en mij hebt gegeven.

Frederique:
Het is fijn want je kunt wel alles kwijt, en je moet niet bang ervoor zijn.
Want het blijft in je buik zitten en dat is niet fijn.
Wat je wil vragen moet je gewoon doen, want ze verteld het niet door, dat mag niet.

Martijn 23 jaar

Op mijn 11e ben ik gediagnostiseerd met ASS (Autisme Spectrum Stoornis). Op mijn 13e kreeg ik persoonlijke begeleiding van Hellen. Zelf merkte ik dat ik regelmatig problemen ondervond op school, met leraren en medescholieren.
Hellen heeft mij veel geleerd over de omgang met anderen, hoe ik een win-win situatie kan creëren en hoe ik mijn emoties het best vorm kan geven.
Als ik nu, op mijn 23
e, terugkijk op de begeleiding die ik heb gehad van Hellen, ben ik haar ten eerste heel dankbaar. Ze heeft me heel erg geholpen met het omgaan met mijn autisme, door me dingen in te laten zien of door me juist wat tegengas te geven. Als ik tegen problemen aan liep, zorgde ze er altijd voor dat ik deze zelf op kon lossen. In problemen met mijn ouders bleef ze zeer persoonlijk, maar heel neutraal.
Daarnaast heeft ze ook een groot aandeel in mijn persoonlijke ontwikkeling gehad. Ik denk met grote regelmaat, dat ik zonder de coaching van Hellen, vaker geworsteld had met mijn problemen en dat ik mij heel anders had ontwikkeld dan dat nu het geval is. Met de persoonlijke manier van begeleiding en zeer professionele benadering van Hellen, ben ik geworden wie ik vandaag de dag ben en daar ben ik zeer tevreden mee.

Lotte, 22 jaar

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan Hellen’s aanpak is dat deze persoonlijk is. De gesprekken gaan over moeilijke onderwerpen maar voelen voor mij niet beladen of ongemakkelijk om over te praten door Hellens houding. Die is gastvrij maar ook zorgt ze er ook voor dat je je meteen op je gemak voelt. Waar ikzelf tegenop keek was een hele afstandelijke setting waarin ik me niet geheel op mijn gemak of veroordeeld zou voelen maar dat is bij Hellen totaal niet het geval!
 
Door de dingen die Hellen je vraagt, leer je op een andere manier naar dingen te kijken en krijg je meer inzicht in jezelf maar ook in anderen. Dit heeft mij geholpen relaxter en gelukkiger in het leven te staan en bewustere keuzes te maken.
Dit doet ze overigens niet altijd alleen, bij mij waren er bijvoorbeeld lichamelijk klachten die me tegenhielden om op een goede manier bezig te zijn met rouwverwerking. Ze heeft me toen doorverwezen naar iemand die me hier van af kon brengen, dit was erg effectief en ik vond het een bevestiging van Hellens professionaliteit dat ze hierbij hulp van een andere professional inschakelde. Al met al ben ik ontzettend blij dat er iemand is waarbij ik terecht kan met de dingen waar ik tegenaan loop en die de juiste vragen weet te stellen waardoor ik telkens weer een stukje verder kom. Na iedere afspraak kom ik weer thuis met nieuwe inzichten die alles een stukje makkelijker en fijner maken.

Een moeder

We zijn nu allemaal op de goede weg, met vallen en opstaan.
Ik vind je een open therapeut, die goed de vinger op de zere plek kan leggen en daar vervolgens mee aan de slag gaat.
Ik zal je zeker aanbevelen bij anderen.

Een jonge vrouw

Ik heb geleerd om elkaar te zeggen wat je voelt; duidelijkheid geven
Wat heel verhelderend was is hoe je met playmobile en duplo liet zien hoe de verhoudingen in mijn gezin zijn. Ik ben mij heel bewust geworden van wie ik ben en wie ik kan zijn daarin.
Mijn negatieve kijk op anderen is eigenlijk grotendeels veranderd in begrip en respect. Daar ben ik blij mee.
Zelf ben ik mijn wantrouwen in hulpverleners voor een (groot) deel verloren. Iedere keer dat we in gesprek waren groeide mijn vertrouwen (en dat was heel klein;-).

Loek, een jongere

Ik vond het bij hellen altijd erg fijn dat er tijd was om ook over andere dingen te hebben. Je komt er natuurlijk om iets te verwerken en dat is ook zeker het gene waar daar tijd aan word besteed maar tussen de bedrijven voor was het ook vaak even lachen en grappen maken. Soms had je het over dingen die iets minder met het verwerken te maken hadden maar als ik dan zo terug kijk naar die onderwerpen heeft het me stiekem zonder dat ik het in de gaten had wel erg geholpen. Dat is de kracht van Hellen ervoor zorgen dat je ook aan andere dingen toekomt dan alleen maar praten praten praten. Zo werd er ook vaak aan de hand van tekeningen gewerkt al kon ik dan niet erg goed tekenen en zei ik altijd : ‘Ja maar Hellen dat kan ik toch helemaal niet’ toch was het vaak wel lekker om ouderwets te kleuren en jawel zonder dat ik het in de gaten had was ik aan het verwerken. Je voelt dat je stappen maakt. En als dat niet werd gevoelt door mij zelf kon Hellen altijd wel goed aanvoelen hoe ver we nou eigenlijk waren. Bij mij werd dat aan de hand van speelgoed auto’s uitgelegd. Omdat ik ooit een keer zei : ‘Ik heb mijn verdriet nu geparkeerd’ en naarmate ik vaker kwam bij Hellen hoe meer de auto kon doen. Eerst konden we veilig rondjes rijden over het circuit van Zandvoort daarna op het gemakje door de bebouwde kom en uiteindelijk zelf op de snelweg. Als ik het zo vertel klinkt het net alsof ik eerder rijlessen bij Hellen heb gehad maar dat komt omdat Hellen zich aanpaste aan mij, daardoor zorgt ze er ook voor dat het leuk blijft wat ik zelf altijd erg fijn vond naast het serieuze rauw verwerken. Na dat we een heel eind waren in het verwerken zijn we overgestapt naar therapie met familie erbij. Omdat mijn gezin nu niet meer allemaal bij elkaar woont kunnen situaties veranderen maar kunnen situaties die je juist liever ziet veranderen ook niet veranderen zo was dat in de omgang die we hadden thuis vroeger en hoe die nu was. Ik zelf vond het niet fijn dat die eigenlijk hetzelfde was gebleven, Ik was vroeger altijd de Benjamin de jongste van het spel en mama’s liefste om het zo even te noemen. Nu dat de situatie veranderd was vond ik het zelf ook belangrijk dat ik uit die rol ging en de omgang met elkaar gewoon zou zijn zo als ik was. Want ik was al heel wat ouder en de Benjamin was ik allang niet meer. Omdat Hellen zo veel kanten op kan met haar talenten heb ik dus niet alleen gewerkt aan mijn verdriet en verlies maar ook aan dingen die in het dagelijks leven speelde. Hellen was ook altijd in voor een grapje dat vond ik erg fijn. Ik zelf kom uit Den Bosch en ben een echte Bosschenaar en zo nu en dan vertelde ik dan aan Hellen wat er al niet beter was in Den Bosch dan in Tilburg en konden we erg lachen. Je werkt niet alleen aan je verdriet en verlies maar bij Hellen bouw je ook een band op want ze zorgt ervoor dat je samen aan jou verlies werkt.
Kortom Hellen Tonglet is een flexibele, fijne, grappige, Tilburgse en lieve therapeut die zich goed kan aanpassen aan de situatie en aan jou.

Tessa Vis-Engler, moeder van 4 kinderen

Ik ben moeder van 4 kinderen: 3 mooie jongens op aarde en een prachtig meisje in de hemel

Twee maanden na het overlijden van mij dochter Annabel – maart 2012 – voelde ik dat ik zo’n groot verdriet en het verdriet van mijn gezinsleden erbij, niet alleen kon behappen.
Van een oud klasgenoot kreeg ik het adres van Hellen Tonglet. Na een telefoongesprek en een bezoek thuis, was er de klik.
In eerste instantie was de hulpvraag voor de kinderen “als zij maar goed uit dit grote verlies en verdriet komen”. Al snel was duidelijk dat wij als ouders “hulp” nodig hadden en de jongens zich hier wel een weg in zouden vinden. Mits de ouders op het spoor blijven.
Therapeutische sessies zowel met eega als solo. Kundige doorverwijzing voor EMDR inzake mijn verhoogde spanningsniveau.
Hellen heeft mij als moeder en als mens heel veel inzichten gegeven. En nog steeds.

Als gezin hebben wij deelgenomen aan het familie weekend van Stichting Achter de Regenboog in 2013 inclusief de terugkomdag, een half jaar later. Dat weekend heeft ons veel gebracht: veiligheid; ruimte voor het verdriet; warmte en ook plezier; begrip zonder veel uitleg en warme contacten die blijven. Voor de jongens was het onuitgesproken her- en erkenning, veiligheid en plezier met lotgenoten. Een buitengewoon professioneel opgetuigd team en weekend.

Lex

Eenzaam.
Zo voel ik me na het overlijden van mijn vrouw.
In september 2014 overleed mijn vrouw aan kanker. Alles hadden we met elkaar besproken. De hele crematie hadden we samen in elkaar gezet. Ondanks dat je weet dat het gaat gebeuren, is het toch een schok die je hele leven op zijn kop zet. Voor het overlijden en ook daarna zijn er heel veel lieve mensen die er voor je zijn, maar het gemis van je partner/ maatje is na 30 jaar enorm en kan niemand ongedaan maken. Gelukkig hebben we een zoon van 23 die voor heel veel steun zorgt. We lachen en huilen en zijn er voor elkaar.
Al snel vroeg ik me af hoe ik hier mee om moest gaan. Via vrienden die ook iemand hadden verloren, kwam ik bij Hellen terecht. Je twijfelt of je dit na 3 maanden al moet doen en helpt zoiets.
Bij de intake werd al gelijk duidelijk dat alle reacties die ik had eigenlijk heel normaal zijn. Niets is apart. Ook hoe mensen om je heen reageren, na een tijdje, is gewoon. Het leven gaat voor hen door, maar voor mij niet. Ondanks dat ik er in het begin tegen op zag, ben ik blij met de gesprekken die ik met Hellen gehad heb. Ze hebben een stuk onzekerheid bij me weggenomen.
Trouwens de  impact op je leven is zo groot, dat het worstelen waar je mee bezig bent, nog wel een tijdje door zal gaan en het wordt nooit meer zoals het geweest is.

Denise van 12

Ik vond het fijn! Het heeft geholpen bij me! Ik voel me fijner. Omdat we gepraat hebben ben ik minder gaan piekeren over de dingen.

Wil van der Meer

Ruim twee jaar geleden overleed mijn man. Afgelopen najaar voelde ik mij daar steeds slechter bij. Ik had veel last van nachtmerries en herbelevingen. Daarom kwam ik bij Hellen terecht. Ze ontving me heel hartelijk en binnen 3 sessies was het voor haar duidelijk dat er met mij meer aan de hand was dan alleen een normaal rouwproces. Ze vermoedde PTSS en daarom verwees ze me door naar iemand die zeer deskundig op dat gebied is. Dankzij deze snelle doorverwijzing en de behandeling die ik daar kreeg gaat het inmiddels een heel stuk beter met mij.
Mocht ik ooit weer vastlopen dan ga ik zeker terug naar Hellen.

Reinald, 42 jaar, uit Tilburg

Beste Hellen
 
Ik kwam bij u omdat ik naast mijn rouw naar de zelfdoding van mijn lieve moeder ook nog zat met een hoop agressie door onbeantwoordde vragen. Vragen waar ik zelf op dat moment niet uit kon komen en niet goed mee kon omgaan omdat ik niet kon begrijpen dat mijn moeder een einde maakte aan haar leven. U heeft mij laten inzien dat wat zij in haar verleden heeft mee gemaakt, zeker een rol heeft gespeeld in haar keuze. Het fijne gevoel van thuis zijn, had zij altijd gehad bij haar vader en moeder. Ze had jarenlang gezorgd voor haar vader die uiteindelijk stierf op zijn 94 ste na een lang ziekte bed. Tevens had ze zelf vele lichamelijke klachten, zoals bekkenpijn, rugpijn, slechte botten, ze had reuma en artrose in haar handen en ook haar benen. Ze kon niet lang lopen, zat meermaals in de rolstoel en durfde al een tijdje niet meer op de scootmobiel na een ongelukje. Haar wereld was erg klein geworden, het warme gevoel van thuis was ver te zoeken naar de dood van haar vader. Het klutje wat mijn moeder altijd had ervaren thuis was geheel weggevallen. Ik heb veel verdriet gehad, en heb zware momenten gehad, de tools die u mij heeft aangereikt hebben mij door de kerstdagen geholpen en mij voor bereid op misschien nog zware dagen. Ik mis mijn moeder nog elke dag, maar haar zelfdoding kan ik begrijpen en heb er zelfs een beetje respect voor gekregen. Iets wat ik in het begin zeker niet had. Mijn thuis was mij afgenomen. Ondertussen heb ik weer mijn thuis gevonden en mis ik mijn moeder met blije gedachtens naar leuke tijden van vroeger. Het is tijd om weer op eigen benen te gaan staan en de hulpmiddelen te blijven gebruiken. Een nieuw jaar, een nieuwe periode met veel geluk komt er aan.

Yvonne en Lowie van Gorp

Toen onze dochter Guusje enkele maanden dood was, werkte het verdriet verlammend voor drie van onze kinderen. Door hulp van Hellen hebben onze kinderen ervaren dat het verdriet om Guusjes dood een deel is van hun leven dat blijft, maar dat hen niet weerhoudt om te genieten van de mooie dingen in het leven. De toekomst heeft hen veel te bieden en Guusje huppelt mee aan hun hand. De lijn tussen blijdschap en verdriet is dunner dan ze ooit dachten. Ze weten nu dat dat ook zo zal blijven.

Wat wij verder TOP vonden:
- Hellen neemt de tijd
- Haar rust, oprechte belangstelling en inlevingsvermogen
- Ze brengt zichzelf mee, haar eigen ervaringen
- Initiatief
- Doorverwijzen

Peter, vader van 3 jongens

Hallo mijn naam is Peter vader van 3 jongens.
In de bewuste nacht in februari dat er s ’nachts wordt gebeld dat er “wat” aan de hand is met je vrouw. Vanaf het telefoontje tot aan het overlijden 36 uur later zit voor mij een rit van 800 km. Beroeps halve was ik maar een paar dagen in de week thuis en daar door kwam de opvoeding van de jongen geheel bij haar omdat er maar 1 kapitein kan zijn.
Na alles wat er in het ziekenhuis gebeurt is komt e erg vel op je af ,je eigen sores maar ook dat van anderen en niet op de laatste plaats de ellende en het verdriet van je kinderen .
Alle goede wil van iedereen ten spijt (opa’s oma’s tantes en ooms vrienden)om te helpen op allerlei manieren.
Voor mijn gevoel probeerden de jongens …zeker mij op de een of andere manier te beschermen………..lieten zelden het achterste van hun tong zien en stoppen voor mijn gevoel veelal hun eigen verdriet weg.
Tot het moment dat na een paar maanden ik voelde dat ik dit nooit alleen kan doen “HULP NODIG HAD “ .
Zodoende heb ik contact gezocht met stichting Achter de regenboog en ben ik in contact met Hellen gekomen.
Daar heb ik gezien dat er vooral boosheid jegens het ziekenhuis was en alles met een witten jas aan dat waren slagers….nietsnutten die hun moeder hadden laten sterven.
Waarom helpen ze Prins Friso wel en onze moeder niet was ook zo’n kreet.
Ik denk dat ze in alle veiligheid bij Hellen hun ding hebben kunnen doen……in hun eigen woorden op hun manier en op hun tempo……………op een manier die ik ze voor mijn gevoel niet had kunnen geven.
Ik/wij zijn de ouders van drie mooie lieve jongens die het leven nog voor zich hebben en daarin alle steun hulp en liefde moeten en kunnen krijgen die ze nodig hebben.
Ik ben van mening dat Hellen daar een grote bijdragen aan geleverd heeft om verder te kunnen gaan en er met een open vizier naar te kunnen kijken voor wat hun moeder was en is en daar goede herinneringen aan overhouden .button-2