Waarom therapie?

Net zoals iedereen kun je in jouw leven tegen moeilijkheden aanlopen. Steeds dezelfde, of juist grote levensfeiten die als een aardverschuiving in je leven verschenen. Heb je het gevoel dat je hier niet alleen uit komt? Ik help je graag verder, welke leeftijd je ook hebt. Wat je vraag ook is.

Misschien heb je (plotseling) afscheid moeten nemen? Of heb je al jaren last van dezelfde problemen, alle mogelijke oplossingen al verkend, en is er nog niet echt wat veranderd. Of wil het maar niet lukken om een bevredigende relatie op te bouwen met je partner, kind(-eren), vrienden of collega's. Je kunt dan in therapie gaan om nieuwe inzichten te ontdekken. Van daaruit kun je nieuwe acties ondernemen die de basis vormen voor verandering. Veranderingen die waarschijnlijk zonder therapie buiten je bereik blijven.

Voor kinderen en jongeren is er nog een extra reden om in therapie te gaan. Je bent nog volop in ontwikkeling. Wanneer blokkades nu opgeruimd kunnen worden, kun je weer vrijuit verder ontwikkelen en uitgroeien tot een gezonde volwassene.

Afhankelijk van wat jij nodig hebt werk ik met jou alleen, met jou en je ouder(s), of met jou en je partner. In feite werk ik met iedereen die met jou verbonden is. Iedere relatie kan van grote betekenis zijn in jouw proces.

Om je open te kunnen stellen heb je vertrouwen nodig in je therapeut. Dat luistert heel nauw. Daarom kun je, voordat je besluit in therapie te gaan, vragen om een kennismaking van max. een half uur (telefonisch of in de praktijk).


Wat voor soort therapie kun je kiezen:
-
Familietherapie
-
Rouwtherapie
-
Contextuele therapie
-
EMDR

button