Laat ik me even voorstellen.

Ik ben Hellen Tonglet, sinds 14 jaar therapeut, en sinds 33 jaar moeder.
Toen ik 6 jaar was maakte ik mijn eerste grote verdriet mee: mijn vader ging plotseling dood. Steeds ben ik in mijn leven aan het zoeken geweest naar hoe ik het beste om kon gaan met dat wat mij overkwam. Een extra motivatie voor mij was dat ik mijn 3 kinderen wilde voorleven dat je zaken aan kunt pakken; dat je je niet zomaar neer hoeft te leggen bij wat er in je leven gebeurt. Dat leidde uiteindelijk tot studies en een carrièreswitch.
Tijdens de eerste studie die ik deed overleed plotseling de vader van mijn kinderen. Als moeder kon ik hen maar voor een deel helpen. Anderen zijn toen voor hen belangrijk geweest. Anderen waar ze vrijuit hun eigen rouwproces onder ogen konden zien. Uiteindelijk heeft dat mij geleerd naar het hele gezin te kijken waar op dat moment misschien maar een van hen zichtbaar worstelt. En systemisch verder te studeren.
Door te studeren leerde ik veel verschillende methodes. Deze stellen mij in staat om steeds passend aan te sluiten bij de persoon die mij om hulp vraagt.

In 2004 studeerde ik af als ontwikkelingspedagoog, met als specialisme kinderen, jongeren en hun ouders in de rouw. Daarna opende ik mijn praktijk en studeerde ik verder als contextueel therapeut en EMDR-therapeut. Onlangs heb ik mij gespecialiseerd in het werken met HSP (hoogsensitiviteit) en de variant SW (Strong-Willed).

In mijn visie zijn mensen krachtige wezens. Toch kan het wel eens voorkomen dat je de last die je draagt even te zwaar vindt om er alleen mee verder te reizen. Dan reis ik graag met je mee totdat je met hernieuwde kracht weer verder kan.
Laat ik eens schetsen waarvoor mensen bij mij komen:
"Het is heel lang geleden dat een dierbare van mij overleed, maar het lijkt net alsof ik daar nu pas last van krijg."
"Nu ik volwassen ben merk ik dat de scheiding van mijn ouders mij nog heel erg dwarszit."
"Ik voel me vrij vaak depressief; toch denk ik geen echte depressie te hebben en wil ik uitzoeken waar het vandaan komt."
"In mijn gezin moeten wij ons voorbereiden op het overlijden van een van ons. Hoe moeten we dat doen?"

Of je nu jong bent of oud(er); ik werk met individuen van alle leeftijden, of je nu alleen komt, of samen met eenieder die voor jou belangrijk is.
Ik ben gespecialiseerd in het werken met kinderen, jongeren en hun ouders.

Lees ook de ervaringen van cliënten.